Jdi na obsah Jdi na menu
 


Které verzi,věříte více ???

Rozdílné verze

„Naši zaměstnanci postupovali v souladu se zákonem. Povinnou hledali na adrese trvalého pobytu. Zde jim bratr povinné sdělil, že se na adrese nezdržuje. Zároveň uvedl adresu skutečného pobytu. Tam povinnou zastihli a zjistili, že na této adrese se reálně zdržuje a má zde svoje věci,“ uvedl Radovan Bajgar, mluvčí Exekutorského úřadu Přerov s tím, že na splátkový kalendář není automaticky nárok. „Nicméně dohoda o splátkách byla sjednána,“ dodal.

„Na splátkách jsme se nedomluvili. Po telefonu mi bylo řečeno, že mám složit 60 tisíc a že zbytek můžu splácet. Tolik nikde neseženu, řekla jsem, že takhle nemohu. Nic písemně jsem od té doby neobdržela,“ řekla včera Romana, která chtěla platit měsíčně po 5000 Kč.

 

Slitování? To někteří exekutoři nemají. Na vlastní kůži se o tom přesvědčila rodina Sládkova z Chodova na Sokolovsku. Chtějí jim zabavit i věci postiženého Míši (7).

Romana Sládková (25) si před čtyřmi lety vzala s přítelem půjčku 50 tisíc korun. Do doby, než otěhotněla, ji řádně platila.

„Ve čtvrtém měsíci jsem se s přítelem rozešla a skončila jsem bez prostředků takřka na ulici,“ vypráví mladá maminka.

Před dvěma měsíci skončila ve špitálu. Pomoc pak našla u rodičů. Ti mají postiženého syna Míšu, který trpí Downovým syndromem, a jsou i pěstouny.

Na konci března do jejich bytu bez ohlášení vlítli exekutoři. „Exekuční příkaz na dceru a částku 130 tisíc korun drželi v ruce. Snažila jsem se vysvětlit, že dcera u nás není hlášená a že tu nemá majetek. Nebrali na to ohled. Cedulkami polepili naši ledničku i pračku. Chtěli vzít i věci postiženého Míši,“ dodává Lenka Sládková (44), maminka Romany.

Exekutoři nakonec z bytu odnesli »jen« televizi. „Navrhovala jsem, že budu dluh splácet z rodičovského příspěvku. To ale nechtěli,“ říká Romana, která všeho lituje.

Rozdílné verze

„Naši zaměstnanci postupovali v souladu se zákonem. Povinnou hledali na adrese trvalého pobytu. Zde jim bratr povinné sdělil, že se na adrese nezdržuje. Zároveň uvedl adresu skutečného pobytu. Tam povinnou zastihli a zjistili, že na této adrese se reálně zdržuje a má zde svoje věci,“ uvedl Radovan Bajgar, mluvčí Exekutorského úřadu Přerov s tím, že na splátkový kalendář není automaticky nárok. „Nicméně dohoda o splátkách byla sjednána,“ dodal.

„Na splátkách jsme se nedomluvili. Po telefonu mi bylo řečeno, že mám složit 60 tisíc a že zbytek můžu splácet. Tolik nikde neseženu, řekla jsem, že takhle nemohu. Nic písemně jsem od té doby neobdržela,“ řekla včera Romana, která chtěla platit měsíčně po 5000 Kč.

Její máma Lenka Sládková dodala: „Před nikým dceru neskrývám, syn řekl pravdu. Mám ji u sebe kvůli jejím zdravotním problémům.“

„Exekutor smí zabavit ty věci, které neslouží jako věci nezbytné pro důstojnost člověka. Neměl by tedy odebrat pračku ani ledničku. Majetek rodičů exekutor zabavit nemůže, v tomto případě tedy ani televizi. Je s podivem, proč přišli provést výkon rozhodnutí k rodičům, pokud zde dcera nemá trvalý či přechodný pobyt,“ míní advokát Ronald Němec.

exekuce.jpg

 

Náhledy fotografií ze složky Bez charakterní pakáž

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář